Introductie

Welkom bij Caesar’s Place

Geplaatst op

Logo-01Hallo en welkom bij Caesar’s Place: de computer service site voor Heerhugowaard en omstreken!

Wij geven advies, doen installaties, reparaties en onderhoud op het gebied van computers en netwerken. Tevens kunnen wij u bijstaan bij het ontwerpen en publiceren van uw eigen website, en geven wij gebruikers-training aan beginners en gevorderden.

Voor eindgebruikers hanteren wij een ‘no-cure no-pay’ policy. Dat wil zeggen dat wanneer wij uw computer niet naar wens gerepareerd krijgen, u niet hoeft te betalen, en eventuele gedane betalingen direct terug gestort worden. Met onze meer dan 15 jarige ervaring zal dit echter vrijwel nooit voorkomen, en zult u tevreden zijn met het resultaat en de scherpe prijzen. Onderhoud en reparaties gebeuren voor 99% via een remote verbinding naar uw computer. Dit maakt het voor u goedkoper, omdat er geen reistijd doorberekend hoeft te worden. Eerste gesprek is altijd oriënterend, en kosteloos. Hierin gaan we in gesprek over uw wensen, en er wordt een inschatting gemaakt over tijdsduur en kosten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Wij nodigen u uit om via het contactformulier uw vragen en wensen kenbaar te maken, waarna wij zo snel mogelijk contact met u op zullen nemen.

Voor bedrijven werken wij op project basis. Er wordt een contract afgesloten, waarin duidelijk omschreven staat wat de activiteiten zijn welke uitgevoerd gaan worden, en in welke termijn dit zal gebeuren. Alles is bespreekbaar, en uitvoerbaar. Wij denken in oplossingen… Upgraden van installaties, onderhouden van bestaande infrastructuur, uitbreiding van uw netwerk capaciteit… het zijn slechts enkele voorbeelden waarbij Caesar’s Place u van dienst kan zijn. Maak gebruik van ons contactformulier, en geef aan waar uw wensen liggen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op, voor het maken van een vrijblijvende afspraak om een en ander door te spreken.

Kom gerust binnen op de website, en kijk wat wij voor u kunnen betekenen op gebied van consultancy, onderhoud, reparaties, webdesign en training.

Caesar’s Place – We Keep You Connected

 

 

 

 

 

Acties

Overstappen van Windows naar Linux Mint?

Geplaatst op

Bent u een Windows 10 gebruiker? En raakt u ook geirriteerd door de steeds dieper gaande inbreuk op uw privacy die Windows 10 (lees: Microsoft) pleegt? Lees dit verhaal dan even verder. Misschien bent u, na het lezen van dit verhaal, ook van plan om over te stappen op Linux Mint. Caesar’s Place kan u daarbij helpen, en voert voor u een volledige installatie uit van Linux Mint op uw computer, eventueel naast uw huidige Windows installatie (zodat u bij opstarten van uw computer kunt kiezen tussen Linux of Windows als besturingssysteem). Maakt u een afspraak met ons voor zo’n installatie, dan kost dat u in de maanden Februari en Maart 2017 slechts 100 euro (normaal 150 euro). Uiteraard is een en ander afhankelijk van de door u gebruikte ‘hardware’ (merk computer, beschikbare harde schijfruimte, gebruikte netwerk/video kaart, etc.).

 

Wat is Linux Mint ?

Linux Mint is een snel, slank, veilig en gratis besturingssysteem voor uw computer. Het is een volwaardig alternatief voor Windows en heeft alle software aan boord om te kunnen surfen op het web, mailen, kantoorwerkzaamheden te verrichten of multimedia te aanschouwen (en te bewerken).

 

Waarom zou u Linux Mint gebruiken ?

Een groot voordeel van Linux Mint ten opzichte van Windows is de beveiliging. Er zijn zeer weinig virussen of andere vormen van malware die draaien op Linux Mint. En die er zijn vereisen een bepaalde vorm van tussenkomst van de gebruiker voordat ze iets kunnen doen, zodat ze een veel mindere bedreiging vormen dan hun Windows-tegenhangers. Met Linux Mint kunt u veilig surfen en internetbankieren zonder dat u gevaar loopt op aanvallen van hackers, virussen en spyware.

Linux Mint werkt prima op minder recente computers, in tegenstelling tot Windows Vista en Windows 7, 8 & 10. Gun daarom u oudere (xp) computer een nieuw leven door Mint erop te zetten.

 

Nadelen zijn er ook.

Het kan voorkomen dat Mint niet meteen werkt met alle hardware (videokaart of wifi) van uw computer. Dit komt vaak door de hardware leveranciers die het verzuimen om Linux drivers te maken. Het instellen (voor of na installatie) ziet er ingewikkeld uit maar met logisch nadenken is het best te doen. Heeft u geen ervaring met het installeren van besturingssystemen en stuurprogramma’s, roep dan onze hulp in via het contactformulier. Een computer installeren en configureren (zowel Windows als Mint) is niet voor iedereen weg gelegd. Mint gebruiken na een juiste configuratie is wel voor iedereen weg gelegd.

 

Waarom overstappen naar Linux Mint ?

  1. Omdat Linux Mint gratis is. U heeft alleen een lege dvd nodig. En als u een lege USB stick (min 1 gigabyte) heeft, kost het u helemaal niets.
  2. Een groot voordeel van Linux ten opzichte van Windows is de beveiliging. Er zijn zeer weinig virussen of andere vormen van malware die draaien op Linux. En die er zijn vereisen een bepaalde vorm van tussenkomst van de gebruiker voordat ze iets kunnen doen, zodat ze een veel mindere bedreiging vormen dan hun Windows-tegenhangers.
  3. Het vinden van software voor Windows gaat meestal gepaard met zoeken. Vervolgens moet je een bedrijf vertrouwen waarvan je misschien nog nooit gehoord hebt en daarna moet je je computer helpen te bepalen waar het het programma moet installeren. In sommige gevallen kom je er pas na het downloaden achter dat je eerst andere, aanvullende software moet downloaden en installeren, vóórdat je verder kunt. Deze componenten moet je dan vaak ook weer opzoeken.
  4. In Linux daarentegen is de meeste “nuttige” software (office, productiviteit, communicatie, etc.) standaard beschikbaar in zogenaamde “repositories” (ook wel software-bronnen genoemd) in de vorm van “pakketten”. Deze bronnen worden bewaard op beveiligde servers en de pakketten worden grondig getest en geëvalueerd alvorens te worden toegevoegd aan de bronnen.
  5. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat er geen malware mee komt. Door het gebruik van dit model, hoeven applicaties niet zelf te controleren op updates op hun eigen websites. Evenmin hoeven ze voor dit doel diensten continu in de achtergrond hebben (geheugengebruik!), omdat het Linux-systeem dat voor u doet als het controleert voor zijn eigen updates. Hierdoor kan Linux met slechts één update-manager en één druk op de knop alle aanwezige software updaten.

Overstappen op Linux Mint 18.1?

Bent u na het lezen van bovenstaande nog niet geheel overgehaald, zoekt u dan eens in Google naar meer informatie over Linux Mint, en vooral ook naar de beveiligings problemen  binnen Windows 10, en de manieren waarop Microsoft op de achtergrond al uw acties op uw prive computer monitorred, en gebruikt voor commerciele doeleinden.

Wilt u de stap maken naar Linux Mint? Zoals gezegd kan Caesar’s Place u daarbij helpen. In de maanden Februari en Maart hebben wij het aanbod om voor slechts 100 euro uw computer om te zetten naar Linux Mint, eventueel met behoud van uw huidige Windows installatie (zodat u bij het opstarten van de computer kunt kiezen welk besturingssysteem u wilt gebruiken). Maak een afspraak met ons via het contactformulier. Wij nemen dan contact met u op, en spreken een en ander met u door. Uiteraard is een en ander afhankelijk van de door u gebruikte ‘hardware’ (merk computer, beschikbare harde schijfruimte, gebruikte netwerk/video kaart, etc.).

Kies voor privacy en veiligheid, stap vandaag nog over op Linux Mint!